Adskillige af single kvinderne stillede spørgsmål, og da lederen af seminaret var en temmelig direkte fyr, stillede han spørgsmål tilbage. Disse var virkelig dejlige kvinder – attraktive, stilfulde, unge, veluddannede. Sandsynligvis ret meget som dig. Hvilket rejser spørgsmålet:

Hvorfor var de stadig single – selv når de helt klart var på udkig efter et forhold? Nogen gange var det helt tydeligt hvorfor en bestemt kvinde var single (f.eks. var for kræsen). Andre gange, ikke så klart.  Men en ting var sikkert: hver kvinde gjorde noget der fastholdt hende i at være single.

Den paradoksalt klingende Taoistiske praksis af ‘getting out of your own way’ (lad være med at være i vejen for dig selv), er løsningen til dette problem. Når først du har fjernet dine selvopbyggede barrierer, bliver vejen til din egen tilfredsstillelse meget klarere.

Så nogle tanker om at lade være med at være i vejen for dig selv i dit dating liv, ville være en temmelig brugbar liste. Fordi hele ideen bag datingens tao (princippet om ligevægt) for kvinder er, at kloge, vidunderlige, succesrige, attraktive kvinder som dig selv, bør også have et tilfredsstillende dating liv.

Ved udarbejdelsen af denne liste, taler jeg som en single fyr der har været på en date eller to, og ved hvornår det en kvinde gør øger eller reducerer hendes tiltrækningskraft. Med andre ord, hvad enten du kan lide det eller ej, det er sådan virkeligheden ser ud.

En anden bemærkning: Emnet for denne artikel blev udformet negativt, mest for at få din opmærksomhed. Nu da jeg har din opmærksomhed, vil jeg udforme punkterne på listen positivt – ting du bør gøre, i stedet for hvad du ikke bør. Jeg har fundet, at dette har tendens til at være langt mere nyttigt for folk. Du kan regne ud hvad ”de ting du aldrig bør gøre” er, ud fra sammenhængen.Dating for kvinder

Så er du klar? Her kommer de:

  1. Gør alt hvad du kan for at overholde den første date.

Så din fyr har på en eller anden måde fundet dig – til en fest, på en kunstudstilling, online, gennem en ven. Han tog en chance ved at skrive den første email, foretage det første telefonopkald, og aftale den første date.

Dagen for daten kommer, og af en eller anden grund har du bare ikke lyst til at gå. Ja, I havde det godt sammen da I først mødtes. Og emailen og telefonsamtalen var sjov og flydende.

Men lige nu, da sandhedens øjeblik nærmer sig, føler du bare at du bliver nødt til at aflyse eller udsætte det. Eller din veninde ringede og hun har brug for en veninde snak om hendes seneste breakup. Der er masser af undskyldninger for at aflyse, men…

LAD VÆRE MED AT AFLYSE. OVERHOLD DATEN. MØD OP.

Hvis du overhovedet kan lide fyren – bare en lille smule – gør alt hvad der står i din magt for at overholde din date.

For hvis du aflyser, sætter det ham i en meget vanskelig situation. Du har dybest set fornærmet ham og gennem dine handlinger (som betyder mere end ord) vist ham, at han er næstbedst, og noget andet er vigtigere.

Berettigede undskyldninger kan dog komme op. Sygdom, nødsituation i familien, blokerede luftveje, dårlig vejrtrækning, kraftig blødning. Men ud over disse, vil din mand tage det personligt. Nu da du har været uhøflig over for ham ved at spilde hans tid og kræfter, hvis han ejer nogen form for selvrespekt, vil han have svært ved at ringe til dig for at aftale en anden date.

En sjov ting ved den menneskelige adfærd, er vores stærke behov for at undgå kognitiv dissonans. Vi er nødt til at tilpasse vores handlinger med vores tanker, og tanker med handlinger.

Så når du gør noget grusomt mod nogen – som at aflyse din date i sidste øjeblik – vil du have en tendens til ikke at kunne lide ham, som konsekvens. Hvorfor? Fordi din egen underbevidsthed siger, ”Tja, hvis jeg aflyste aftalen med ham, må det være fordi jeg ikke kan lide ham!” Selvom du for 24 timer siden KUNNE lide ham nok til at acceptere at tilbringe tid sammen med ham.

Som resultat, styrter hele opbygningen af romantik sammen i en bunke af skuffelse. Han vil sandsynligvis ikke invitere dig ud igen. Og du vil bestemt ikke invitere ham ud. Enden på historien, og en tabt mulighed for begge.

Faktum er: fristelsen til at aflyse den første date i sidste øjeblik vil dukke næsten op hver gang du har en. Hvorfor? Fordi den første date er stressende! Du er dybest set på et aften-langt jobinterview der højst sandsynligt vil koste penge. Og alle ved hvor sjove jobinterviews er.

Men hvis du vil have jobbet, møder du op til jobinterviewet, hvor stressende og lidet sjovt det end er. Du klæder dig ordentligt på, du forbereder dig, og du gør dit absolut bedste. HVIS du vil have jobbet. Og hvis du overhovedet kan lide fyren og gerne vil have en anden date, den tredje date, og det herlige, lidenskabelige, gensidigt tilfredsstillende forhold, med måneskinsture, opera, lange søndag morgener med kæl og brunch, og måske et storslået hvidt bryllup på stranden –

Bliver du NØDT til at have den første date. Der er ingen vej udenom.

Nu er underbevidstheden en sjov ting. Ofte, når du er bare en lille smule modvillig til at gøre noget, vil den konspirere for at forsyne dig med undskyldninger. Føler du dig nogensinde utilpas i maven lige før den første date? Eller måske milde influenza symptomer, selv om du var helt rask dagen før?

Nik hvis du ved hvad jeg taler om. Og jo mere du er interesseret i fyren, desto mere sandsynligt er det, at du får disse sjove symptomer. Hvorfor? Hvis du er interesseret i ham er der mere på spil, og du er mere tilbøjelig til at blive stresset. Stress er lig med cortisol i blodet, hvilket sænker dit immunforsvar.

Så med mindre du har en alvorlig smitsom sygdom eller feber, hvis du er interesseret i fyren, mød op alligevel. Vær vedholdende, søster. Selv hvis du bliver nødt til at forkorte daten og gå efter en halv time, er det en meget bedre ide at møde op, end at droppe det.

På den anden side, du har ingen ide om hvor taknemmelig fyre er i disse tider for en kvinde, der holder sit ord og dukker op til tiden. Han får ti gange mere respekt for dig, fordi han anerkender at du respekterer ham. Og det er en meget bedre start for et potentielt forhold.

  1. Giv ham din fulde opmærksomhed.

Så lad os sige du er interesseret nok i en fyr til at acceptere hans invitation, og møder op (og hvis du ikke gør – hvorfor ville du så gå ud med ham i første instans, hva’?).

Det bedste du kan gøre nu, er at give ham din fulde opmærksomhed. Mere end en stram kjole, mere end et kast med håret, og ja, selv mere end kavalergang, at give en mand din opmærksomhed er det mest attraktive du kan gøre når du er sammen med ham.

Undgå fristelsen til at pille ved dine negle, kigge i et magasin, eller flirte med tjeneren. Dette er ret grundlæggende, men du bør ikke flirte med andre fyre end ham du er sammen med. Dans med ham der tog dig med ud.

Af og til, når du er ude på en date, støder du på venner. Det er høfligt at sige hej til dem, men hold det kort. Undgå fristelsen til at bruge mere tid og opmærksomhed på dem end på din date. Han vil være MEGET taknemmelig for det.

  1. Sluk for din telefon.

Dette er en udvidelse af punkt 2 ovenover, der kræver en særlig bemærkning. Du er sikkert meget knyttet til din telefon og har den med allevegne. Specielt hvis det er en Blackberry, så tjekker du den sikker dusinvis af gange om dagen. Og hvis den ringer, er du straks opmærksom, smider hvad du har i hænderne og svarer straks.

Hele pointen med telefonen er menneskelig kontakt. Opkald, beskeder og emails er alle kun erstatninger for ansigt-til-ansigt menneskelig kontakt. Men ved du hvad? Du er på en date! Hvilket betyder at du har rigtig menneskelig kontakt, lige foran dig – det tilsigtede resultat af alle disse opkald og beskeder.

Når du besvarer et telefonopkald og taler med en anden, lige foran den fyr du er ude med, siger du højt og tydeligt: ”Dette opkald er mere vigtigt for mig end dit selskab”.

Ingen mand med respekt for sig selv har lyst til at føle sig næstbedst, så hvis du er interesseret i ham og svarede telefonen, har du lige for alvor ødelagt dine chancer.

Engang var min ven Max på en date der gik rigtig godt. Det var en varm sensommer aften, og han og hans date holdt i arm, mens de sad på en bænk i den smukke Boston Park. De vendte ansigterne mod hinanden, og da deres blikke mødtes, var de begge klar over at dette ville blive deres første kys.

Så nærmede deres ansigter sig hinanden, og… hendes telefon ringede. Min ven fortæller, ”I tankerne sagde jeg, ”vær sød, og lad være med at svare – det hele er så dejligt lige nu, og du vil ødelægge det.” Ganske rigtigt, hun rakte ind i sin taske, tog telefonen, så efter hvem der ringede og sagde ”Det er min mor!” og fortsatte med at chit-chatte. Max rejste sig op og gik sin vej og talte aldrig med hende igen. Moralen af historien: At tale med din mor, lige når fyren er ved at kysse dig, tænder ham ikke.

Nu har nogen af jer børn. Og det er helt forståeligt: Fyre forstår at dine børn kommer først. Hvilket er hvorfor du bør arrangere det sådan, at der er nogen der tager sig af dem mens du er væk, og de kun vil ringe til dig i et nødstilfælde.

Og hvis du ikke har børn, bare sluk for din telefon. Selv med ringetonen slået fra, giver summeren en stærk betinget refleks, der vil få dig til ubevidst, at række efter telefonen. Så ser du hvem der ringer og tænker, åh ja, jeg burde virkelig…Selv hvis du ikke besvarer telefonen, har den åbnet en sløjfe i dit hoved (”Hvem mon det kunne være”), og taget dig væk fra nuet.

Så bare sluk for telefonen for helt at fjerne fristelsen. Desuden, det er også din date. Du vil nyde den mere med din opmærksomhed rettet mod dit fabelagtige selskab.

  1. Løft din date.

Dating for kvinderOk, så at give ham opmærksomhed er alt sammen meget godt, doktor, med hvad skal vi SIGE til ham? Glimrende spørgsmål. Her er noget: giv ham en kompliment. En velplaceret kompliment vil sandsynligvis få ham til at svæve i ugevis. Og ønske at komme tilbage efter mere.

Du VED hvor kraftfuld komplimenter er. Du kan sandsynligvis huske en kompliment, som en eller anden gav dig som pige, for år siden. Husker du hvor godt det føltes? Du kan gøre det samme for denne mand.

Du ved også hvor kraftfuld en ydmygelse kan være, og hvor længe de varer. En smule legende drilleri er i orden, men modstå helt fristelsen til at komme med nogen form for nedsættende, sårende eller sarkastisk bemærkning. Selv efter du er gift, er det stadig en dårlig ide, endsige på en første date. Sarkasme/kritik og foragt er to af de ”fire ryttere”, som professor John Gottman beskriver som gift for et forhold.

Komplimenter er det modsatte af alt dette. Selv om komplimenter er gratis, demonstrerer de din generøsitet, hver gang du giver dem.

Der er en forskel mellem en ægte kompliment og noget du bare siger uden at mene det, og de fleste mænd vil vide det (men nyder alligevel begge dele). For at gøre dine komplimenter endnu mere effektive, ret dem mod en af de kvaliteter han tydeligvis har arbejdet på.

For eksempel, at komplimentere hans højde er rart, men at bemærke hans elegante holdning som følge af to årtiers træning i kampsport, er bedre. At sige ”Åh, du er så klog” er godt, men at bemærke hans ekspertise på britiske romantiske poeter er endnu bedre.

Når du retter din kompliment mod et ædelt aspekt af en mand, får det ham til at vokse endnu mere på dette område. Så med din kompliment, hjælper du faktisk denne mands udvikling. En god mand ved hvor sjældent dette er, vil sætte stor pris på det, og komme tilbage efter mere.

  1. Spørg om information med omtanke.

Gode hegn giver gode naboer, og i forhold, er der informations hegn rundt om bestemte dele af vores liv. Så hvis en mand synes tilbageholdende med at afgive visse dele af personlig information, respekter det.

Nu er der nogle spørgsmål du er helt i din ret at få svar på, især på første date. ”Er du gift?”, ”Har du børn?”, ”Har du lønnet arbejde?”, ”Har du nogensinde været i fængsel?”, ”Bruger du nogen form for narkotika?” fortjener et klart svar, og hvis du ikke får et, er der ingen grund til en opfølgende date.

Men hvis han helst ikke vil tale om sine forældre, sit arbejde, sin ateisme eller hans manglende lillefinger, respekter det. Hvis i kan lide hinanden nok, vil I mødes igen. Og med et tættere forhold og fortrolighed, vil de vigtige oplysninger komme ud til sidst.

For mig personligt, vil jeg hellere tale om noget andet end andre mennesker, især når de ikke er til stede. Så når en kvinde presser mig for saftig sladder, får det mig til at miste interessen for hende. Vores selskab er nok, ingen grund til at bringe andre mennesker ind i det.

  1. Giv informationer med omtanke.

Da jeg stadig var i England, startede jeg en email korrespondance med en ven af en ven, som var meget klog og attraktiv. I den tredje email, uden nogen forvarsel, sendte hun mig en 5 sider lang roman, hvor hun beskrev sine dating problemer og ønsker, i intime detaljer. Før vi mødtes ansigt-til-ansigt.

Unødigt at sige, enhver romantisk interesse jeg havde for hende blev slukket, og blev aldrig gentændt. Hvis hun havde afsløret alt dette på en hensigtsmæssig måde, over tid og ansigt-til-ansigt, ville det have været en anden historie.

Min ven Josh beskriver, hvordan hans date efter middagen, inviterede ham med hjem til et glas vin. Mens de sippede til vinen og nød hinandens selskab, begyndte hans date på en eller anden måde, at tale om denne ”udrensning” hun havde, med grafiske detaljer om mave funktionen – i omkring 25 minutter. Snart efter, undskyldte Josh sig, og selv om han syntes hun var meget attraktiv, kunne han bare ikke komme sig nok over lektionen i afføring, til at ringe til hende igen.

Som generel retningslinje, er det bedst at overlade privilegeret information om brudte forhold, kropsfunktioner, stofmisbrug, økonomi, politik og religiøse præferencer, til senere (eller aldrig), snarere end tidligere.

At dele privilegeret information er essensen af intimitet, så del endelig noget af de saftige detaljer – taktfuldt. På samme tid, efterlad også lidt mysterium. Vær ikke en åben bog. Manglende information er det der tiltrækker folk. Hold ham nysgerrig, så han ønsker at vide mere Kilde.

  1. Hold hovedet koldt.

Der er intet mere normalt end at have en social drink eller to. Faktisk er mange første dates arrangeret omkring en civiliseret drink. Med eftertryk på ‘civiliseret’. Lidt beruset er en god ting. At forvandle sig til en savlende, sløret benløs masse, der er ude af stand til at gå, er noget helt andet. Det siger så mange forkerte ting om en person, at intet er mindre attraktivt.

Hvad mere er, det sætter dig i en situation af nedsat bedømmelse og koordinering, hvilket åbner op for en sand Pandoras æske af problemer – og reel fare.

Men selv om du stoler fuldstændigt på fyren, så gør dig selv en tjeneste og forbliv for det meste ædru. Berusede folk siger og gør ting de ikke rigtig mener, hvilket sætter en anstændig fyr i en situation han helt ikke vil være i.

Det er det hele for denne artikel. Tak for din opmærksomhed, og husk – det er meningen at alt dette skal være fornøjeligt, så gå ud og hav det sjovt!