Hvis du har et mål om, at blive en succesfuld frisør, vil disse informationer være brugbare til at dine drømme vil gå i opfyldelse. Du kan blive en succesfuld frisør eller åbne din egen forretning. Der er en række måder at blive frisør, men at vælge den rigtige vej vil få dig til, at opnå den højeste form for succes i branchen. Den bedste måde at bliv mobil frisør er, at starte direkte som frisørelev. Frisørsaloner tilbyder den mest givende begyndelse eftersom du vil blive betalt for at lære. Mange saloner tillader elevpladser en dag om ugen samtidig at deltage i uddannelsesklasser. Dette er nøglen til, at opnå hvilken som helst formel anerkendelse.

1: Krav

For at blive en succesfuld mobil frisør skal du først opnå nogle krav. Formelle kvalifikationer er nødvendig it livligt, konkurrencepræget marked. NVQ (National Vocational Qualification) er det eneste kendte kvalifikationssystem. Mere end 60% af succesfulde mobile frisører er nu trænet til denne standard.

2: Grundlæggende kvalifikationer

Niveau 1 – NVQ er det direkte indgangstrin for opadgående frisører. Det er en introduktion til de mest simple evner der kræves vedr. salonarbejde. Planlæg opgaver såsom brug af shampoo og at stå i reception, som alle udføres under administration. Dette trin burde typisk være inkluderet i løbet af 6-12 måneder.

Niveau 2 – Dette er ifølge NVQ minimumskvalifikationen for, at blive registreret som frisør. Dette dækker stort set al grundlæggende evne ang. arbejde som frisør eller barber. De realistiske evner der er krævet er følgende: hårtørring, klipning, farvning og permanent hårfarvning. Trinet her kræver meget ansvar samt arbejd fra din side.

Niveau 3 – Det næsthøjeste niveau hos NVQ bør blive nået af alle midlertidige elevpladser. Dette udvider sig til teknikker for rutinerede frisører, så som modeklip. Det medfører også til ansvar indenfor selve salonen, så som finansielt overblik. Ved dette trin kan du have ansvaret for nye elever og selv forberede dem.

Niveau 4 – Ifølge NVQ er du her nu din egen chef og trinnet kræves for, at man er i stand til at organisere en salon. Den yderste kvalifikation i branchen og rykker fra, at være ansigtet udadtil til faktisk at drive salonen.

En mobil frisør er en person hvis profession er, at klippe og style hår hvor man ændrer eller opretholder hvordan en person ønskes reflekteret. Dette opnås ved arbejde på hårfarvning, klipning og teksturmetoder. Den vigtigste fordel som frisør er den simple natur som opfordrer til konstant, at udføre dette i eget hus.

Den ovenstående information vil få dig til, at forstå hvilke krav og metoder der bør følges for at blive en succesfuld mobil frisør. Det er ikke for vanskeligt når du først forstår, hvilke modetrends der er oppe for tiden såvel som, hvilke nye hårstile du bør inddrage i processen.

Det er ikke kun muligt at få succes som mobil frisør. En meget kendt frisør i Vanløse, som er ejet af Ann Brith Thomsen, har ekstrem stor succes. Du kan læse meget mere om dette ved at besøge deres hjemmeside.